Gode råd om pakning

Brug rigtige flyttekasser

De er designet til formålet og kan holde til lidt af hvert. Flyttekasser er nemme at bære og nemme at stable. De gør derfor flytningen mere overskuelig. Pak derfor så meget som muligt i flyttekasser. Men det skal gøres rigtigt. Når du fylder flyttekasserne, så tænk på, at de også skal kunne løftes. En flyttekasse bør derfor ikke veje mere end 20 – 25 kilo. Hellere dele tingene i to flyttekasser, der kan løftes, end en kasse, der ikke er til at bære. Ved større flytninger kan du låne kasserne af os – mod at du selvfølgelig sørger for at de bliver afleveret igen.

Skriv på kasserne

Det er altid en god ide at skrive på kasserne hvad der er i. Det gør det nemmere når du skal pakke tingene ud igen, også så du kan se hvilket rum de hører til. På den måde skal du ikke til at åbne alle kasser for at finde tingene. Skriv eventuelt Forsigtig eller OP med tydelige bogstaver, hvis der er sarte eller bekostelige genstande i kasserne.

Pak tingene i rum kategorier

Hvis du har mulighed for det, så pak tingene i kasser, så det passer med hvilke rum de skal stå i. På den måde kan man sætte kasserne i de rum hvor de høre til, og det bliver nemt at pakke ud, uden at man skal flytte kasserne en gang til.

Fyld helt op

Det er bedst, hvis du fylder flyttekasserne helt op. De skal selvfølgelig lige kunne lukkes. Hvis flyttekasserne er fyldt helt op, risikerer du ikke, at tingene hopper rundt inde i kassen, og bliver beskadiget, under transport.

Bøger

Der kan være mange bøger i en flyttekasse, og en flyttekasse fyldt med bøger bliver for tung og umulig at flytte rundt på. Pak i stedet flyttekasserne, så du i bunden stiller et lag bøger oprejst, og så ellers fylder kassen op med dyner, puder, tæpper og tøj. Det samme gælder for cd’er og lp-plader.

Porcelæn

Læg først et lag aviser eller lignende i bunden af flyttekassen. Pak derefter hver enkelt genstand ind hver for sig i avispapir eller silkepapir. Det kan anbefales at bruge silkepapir til indpakning, idet det ikke afsætter tryksværte rester på glas og porcelæn. Tallerkener og fade bør stilles på højkant. Igen er det vigtigt at huske, at flyttekassen senere skal løftes.

Glas

Den bedste metode er, som med porcelænet, at pakke hvert enkelt glas ind i papir for at beskytte det. Adskil eventuelt lagene med stift pap eller andet beskyttende

Fødevarer

Alle åbne pakker, f.eks. poser med mel, gryn, spaghetti osv. bør kommes i plastikposer, der kan lukkes.

Rengøringsmidler

Kom også alle rengøringsmidler ned i lukkede plastikposer, for at undgå at rengøringsmidler og fødevarer blandes sammen.

Planter

Det er også en god ide at stille potteplanter ned i flyttekasser, som ikke lukkes. De er nemmere at flytte på den måde. Transport af planter sker på eget ansvar. Tag dem eventuelt med i din personbil

Beskyt det sarte

Bruge flyttetæpper til de sarte møbler. Det skåner dem for ridser og skrammer.

Malerier

Har du et billede med en nubret overflade, er det en dum idé at bruge tæpper, da hår fra tæppet kan hænge fast og ødelægge maleriet. I stedet kan du pakke det ind i boblepapir med bobler på den ene side og papir på den anden, som skal vende ind mod billedet.

Skarpe genstande

Pak altid knive og andre skarpe genstande forsvarligt ind, så flyttemanden ikke kommer til skade, når han f.eks. tager fat i en flyttekasse. Afmonter alle loft- og væglamper og andre elektroniske artikler. Brug bobleplast og pak evt. i flyttekasse med lampe, ledninger og skruer tapet sammen, så alt er samlet og klar til udpakning

Styr på skruerne

Når du skiller et bord, en seng eller lignende ad, så sørg for at holde skruer, møtrikker osv. samlet, så du kan finde dem, når møblet skal samles igen. Du kan f.eks. putte dem i en pose og putte dem i en eksempelvis en kommodeskuffe. Skriv på poserne hvor de hører til.

Køb en stor rulle tape

En rulle solid tape er uundværlig. Skufferne i kommoden går op, når du løfter den – med mindre du sætter dem fast med et stykke tape. De specielle skruer til væglampen må ikke blive væk – hvis du taper skruerne fast til ledningen, ved du, hvor du har dem.